Kijken als… een detective

Stimuleer leerlingen om de wereld met een verwonderde blik te bekijken en te bevragen.

  • nieuwsgierigheid centraal
  • praktische inslag, werkvormen kan je morgen gelijk toepassen
  • geen extra materialen nodig
  • inclusief digitale toegang tot 20 lessen Speurend door de tijd, W&T gecombineerd met geschiedenis. 
  • workshop van 1,5 uur
  • € 395,-  inclusief BTW*
Meer info? Neem gerust contact op!
*buiten Amsterdam geldt een reiskostenvergoeding van 0,19 per km.
Digitaal lesmateriaal beschikbaar voor schooljaar 2019-2020

voor leerkrachten van groep 3 t/m 8

Inclusief lessen Speurend door de tijd

Wil je graag iets doen met W&T in je klas, maar wel aansluitend bij je reguliere lesprogramma en zónder allerlei extra materiaal?
Dan is deze workshop wat voor jou!

In de workshop staat centraal hoe je als leerkracht kinderen kan stimuleren om de wereld met een verwonderde blik te bekijken en te bevragen. En, hoe je de nieuwsgierigheid van leerlingen opwekt tijdens de alledaagse lessen.

Verwondering
Bij W&T draait het om verwondering. Vanuit verwondering stellen kinderen vragen (Hé, wat is dat? Daar wil ik meer van weten!). Maar, voordat je kunt starten met vragen stellen, moet iets je wel opvallen, je moet het zien.
In deze workshop krijg je handvatten aangereikt hoe je de verwondering van jouw leerlingen kunt stimuleren door ze als een detective naar afbeeldingen te laten kijken. Een detective start met observeren en onderbouwt zijn hypotheses en conclusies met (visueel) bewijs.
Als leerkracht stel je vooral vragen om de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren. Zo kan je de betrokkenheid van de leerlingen bij de lesstof vergroten.

Speurend door de tijd

Digitale toegang tot 20 lessen Speurend door de tijd voor het schooljaar 2019-2020.
Deze workshop is inclusief toegang tot de digitale lessen Speurend door de tijd. Een voorwerp uit een van de 10 historische tijdvakken staat centraal in deze lessen. Aan de hand van dit voorwerp oefenen leerlingen met observeren, redeneren en vragen stellen. Voor deze lessen is geen extra materiaal nodig.
Bovendien kunnen leerlingen de vaardigheden die ze tijdens deze lessen opdoen, goed gebruiken tijdens andere lessen. In nagenoeg elke les wordt immers gebruik gemaakt van beeldmateriaal. Op deze manier kan je leerlingen ook bij andere vakken laten leren vanuit nieuwsgierigheid en zo de betrokkenheid bij de lesstof vergroten.

Voorbeeldlessen
Er zijn 10 lessen voor groep 3-4 en 10 lessen voor groep 5-8.
Je kan zelf de lessen kiezen die aansluiten bij jouw thema.
Nieuwsgierig? Bekijk de voorbeeldlessen.

Wat zou het zijn?

Bekijk de voorbeeldlessen!